10/4/11

Έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν ΑπρίληΚαλοκαιριάζει.

Οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν δειλά-δειλά και τα λάστιχα στις βεράντες πιάνουν φωτιά. Οι κυρίες γυρίζουν με καινούρια λουλούδια από το φυτώριο της γωνίας και τακτοποιούν τη μία γλάστρα δίπλα στην άλλη. Βάζουμε, με λίγα λόγια, τα καλά μας για να υποδεχτούμε το "έξω".

Έτσι και εγώ. Ένας ολόκληρος χειμώνας με την μπαλκονόπορτα κλειστή και ένα σπίτι που έδειχνε ακόμα πιο μικρό απ' ότι είναι. Πέρασε. Και έβαλα λουλούδια και φαναράκια στη βεράντα και γέμισα καθαρά νερά τα πλακάκια και σκούπισα και χαμογέλασα και κάθισα να τα χαζεύω.

Πήραμε τον καφέ και τις πορτοκαλάδες και καθίσαμε. Έξω. Αυτό έκαναν και οι δίπλα και οι απέναντι, σαν να είχαμε άτυπο ραντεβού. Μιλούσαμε, γελάσαμε, σιωπήσαμε. Σιωπή από τις όμορφες. Και κοιτούσαμε.

"Θέλω να βγαίνω έξω και να βλέπω μακριά. Να χάνεται το βλέμμα μέχρι εκεί που θα βρει το πρώτο του εμπόδιο." Το σκέφτηκα λίγο. "Δηλαδή... εδώ... πόσο πλάτος έχει αυτός ο δρόμος; Πόσο είναι μέχρι τη γιαγιά στην απέναντι πολυκατοικία; Είκοσι μέτρα; Είκοσι μέτρα αγνάντι έχω..." σου είπα με ένα αγχωμένο χαμόγελο.

Τα γιασεμιά που κατάφεραν να ανθίσουν σε μια γειτονιά σαν και αυτή δεν είναι αρκετά για να με κρατήσουν.

Πρέπει να φύγω.

Να δω για λίγο μόνο μπλε.

Ουρανό και θάλασσα.http://www.youtube.com/watch?v=ARmUqhUNQKg

Φωτογραφία:
Η σουπιά

6 σχόλια:

Deos είπε...

Τα φαναράκια της μεγάλης Ειρήνης :)

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! :)

Β. είπε...

θέλω καλαθάκι του πρωινού και να ρίξω κατά λάθος λίγη πορτοκαλάδα στο τραπέζι σου για να μου πεις: "είδες γιατί το θέλω το πλαστικό τραπεζομάντιλο;"

η σουπιά νιώθει περήφανη!

Ανώνυμος είπε...

Τσαπατσούλα! Πάλι ζημιά θα κάνεις? :p

Nefeli είπε...

μία η θάλασσα ένας ο ήλιος της :)
γεια σου ρε καλοκαιριασμένο ρηνιώ :) :) :)

Ανώνυμος είπε...

Καλοκαίριασε Νεφελάκι! Προετοιμάσου για κρύες σοκολάτες :D