16/5/11

Για άλλη μια φορά...


Σήμερα θέλω μια εκδρομή... Δηλαδή δεν τη θέλω σήμερα, τη θέλω όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλω μια εκδρομή από αυτές που πηγαίναμε παλιότερα όλο το σόι μαζί. Γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, ξαδέρφια και μερικοί οικογενειακοί φίλοι.
Πρωινό ξύπνημα από νωρίς και η φωνή της μαμάς "Μην αργείτε και κατεβούμε τελευταίοι πάλι, δε θέλω να μας περιμένουν. Και φορέστε μακριά παντελόνια, κυκλοφορούν φίδια αυτή την εποχή."

Τι ωραία εποχή!

Μαζευόμασταν όλοι με τα αυτοκίνητα και βρίσκαμε και μερικούς ακόμα σε ραντεβού σε διάφορα σημεία της περιοχής. Για να μη χαθούμε, ειδικά όσο δεν είχαμε κινητά ακόμα, πηγαίναμε το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο και θυμάμαι έλεγε ο παππούς "Ρηνάκι αυτό το αυτοκίνητο πίσω είναι του θείου σου? Αν όχι, μας παρακολουθούν κατάσκοποι!". Εννοείται πως όλο και κάποιος δεν πρόσεχε και έστριβε σε λάθος στροφή, το καραβάνι των αυτοκινήτων μας σταματούσε και αρχίζαμε να μετράμε απώλειες!

Εγώ σαν μικρό που ήμουν είχα γυρίσει όλα τα αυτοκίνητα σαν επιβάτης και αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάθε αυτοκίνητο είχε διαφορετικό playlist σε λόγια και τραγούδια.

Αυτοκίνητο μπαμπά και μαμάς: "Ρηνάκι κοίτα μη χάσουμε τον παππού" (ακούγεται από κασέτα το Eye in the sky, It's a heartache, Πρωτοψάλτη και Σαββόπουλος).

Αυτοκίνητο θείου Γιάννη και θείας Κικής : "Βρε Γιάννη μη τρέχεις, έχουμε και τα παιδιά πίσω" (ακούγονται Black Sabbath).

Αυτοκίνητο γιαγιάς Ειρήνης και παππού Μπάμπη: "Μπάμπη άλλαξε μουσική, δεν ακούνε τέτοια τα παιδιά" (ακούγεται από ράδιο το Ιτιά, Ιτιά λουλουδιασμένη").

Και τόσα ακόμα αυτοκίνητα συγγενών και γνωστών!

Με το που φτάναμε οι μισοί αρχίζανε τη γκρίνια για τον καιρό ή το μέρος και οι άλλοι μισοί αρχίζανε να βγάζουν από τα πορτμπαγκάζ τραπεζομάντιλα, πικέ κουβερτούλες, καλαθάκια, ταπεράκια, πιρουνάκια, πιατάκια... Το καλύτερό μου ήταν όταν έβλεπα τη γιαγιά να βγάζει μια τριχιά και μια κουβέρτα από το αυτοκίνητο... αυτό για μας σήμαινε ένα πράγμα : "παιχνίδι!". Έφτιαχνε μια αυτοσχέδια κούνια πάνω σε κάποιο γέρικο δέντρο και όλα τα παιδιά κάναμε ουρά και μαλώναμε για το ποιός θα ανέβει πρώτος... Ο μικρότερος ή ο μεγαλύτερος?

Το απόγευμα μετά από περιπλάνηση και εξερευνήσεις για τους μικρούς, μάζεμα χόρτων για τις κυρίες και ατέλειωτες συζητήσεις με μεζέδες για τους κυρίους παίρναμε το δρόμο της επιστροφής αφού κάναμε μια στάση για καφέ και γλυκό στην πλατεία του πιο κοντινού χωριού. Από τότε και μετά άρχιζε η μελαγχολία ,θυμάμαι, για τις σχολικές μέρες που μας περίμεναν μακριά από τέτοιες εκδρομές...

Ναι λοιπόν. Θέλω μια εκδρομή, μου έλειψε ακόμα και η μελαγχολία στο τέλος της.

Πάμε?


3 σχόλια:

Πέιπερ Πλέιν είπε...

πάμε... έχω και πράσινη φούστα πια :(

Nefeli είπε...

τα εσώτερά μας επικοινώνησαν εν αγνοία μας και νοστάλγησαν παρέα στις αναρτήσεις τους :)
θέλω να με πάρεις κι εμένα στην εκδρομή!
:)

Ανώνυμος είπε...

Βάλε και τις κόκκινες, τις κίτρινες, τις θαλασσιές τις χάντρες και πάμε!:D

Θα σε πάρω και σένα Νεφελάκι, και τη γιαγιά Βασίλω! :)